Tegenwoordig kan je bouwkits van je favoriete buizenversterker bestellen. Zie Links
Zo'n kit bevat naast een chassis een montageplaat met soldeergaten of soldeerpinnen (turrets) en de benodigde onderdelen, zoals weerstanden, condensatoren, buisvoeten, buizen, transformatoren en montagedraad.

Echter: de kwaliteit van de componenten zoals weerstanden en condensatoren kan een stuk beter. Het is de overweging waard om bijvoorbeeld een behuizing, chassis en de montageplaat te bestellen en de overige elektronica onderdelen met een betere kwaliteit elders te bestellen.

Het grote voordeel is dat een versterker volgens het point to point principe gebouwd kan worden. De zogenaamde reissue versterkers van fabrikanten zijn uit kosten overweging toch voorzien van een printplaat waar de onderdelen op gemonteerd zijn.
Wil je bijvoorbeeld een Bassman '59 versterker kit met point to point bedrading, dan is een bouwkit zeer geschikt. Het is ook mogelijk om je reissue versterker te voorzien van een point to point bedrading. De printplaat wordt dan vervangen door een montageplaat waarop de onderdelen gemonteerd worden.

Combineren van verschillende ontwerpen

Wat dacht je van een Marshall voorversterker trap gekoppeld aan een 4 x EL84 eindtrap?

Marshall 2204

Je hoeft niet altijd uit te gaan van de standaard ontwerpen. Zo zou je ook een Fender en en een Marshall voorversterkertrap kunnen combineren met een eindversterkertrap. Met een keuze schakelaar kan je kiezen tussen de sprankelende Fender geluiden of de mooi overstuurde Marshall geluiden.

Als je geen tijd, zin of kennis hiervoor hebt om zo'n versterker (om) te bouwen kan Tube Amp Care je van dienst zijn.